Tvarohová bábovka na cesty - plná bílkovin
Tvarohovku slibuji několika klientům minimálně od jara. Přesto, že ji peču téměř jednou týdně, cesta od trouby k počítači je někdy delší než přechod Krkonoš 😀 A přesně proto tvarohovce přezdívám cestovatelka. Je to totiž ideální snídaně nebo svačina na cesty. Je plná bílkovin, díky celozrnné mouce obsahuje i nějakou vlákninu a při přenášení v báglu už toho zvládla mnohé, ať už v celku, její polovina nebo nakrájená v krabičce. Tím končím reklamu mojí oblíbenkyni a jdeme na recept 😉
Suroviny:
- 500 g tvarohu v alobalu
- 100 g kefíru
- 60 – 80 g cukru
- 50 g rozinek
- 3 vejce
- 200 g celozrnné hruhé špaldové mouky
- 1 sáček prášku do pečiva/12 g vinného kamene
- 1/3 lžičky sody
- špetka soli
Nejprve zpracujeme do hladkého těsta všechny mokré ingredience s cukrem, následně přidáme rozinky, mouku, prdopeč, sodu a sůl – v tomto pořadí a dobře promícháme.
Přendáme do bábovkové či jiné formy a pečeme na 180 stupňů 45 minut.
Používám silikonovou formu, která se nemusí vymazávat a zároveň je lehká, takže v ní bábovku často nejen peču, ale i převážím v batohu 😉 Ať chutná.