Lilková pomazánka

Právě si prohlížíte Lilková pomazánka

Suroviny:

  • Lilek
  • Polovina střední cibule
  • Cuketa (poloviční množství oproti lilku)
  • Česnek
  • Sůl
  • 2 – 3 vejce (dle velikosti lilku)
  • Olej
  • Voda

Postup:

Zeleninu omyjeme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Lilek a cibuli zprudka osmahneme na pánvi, přidáme 1-2 lžíce vody a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě cca 5 minut. Poté sundáme pokličku, přidáme lžíci oleje, cuketu a vše restujeme dalších 5 minut. Směs odstavíme z plotýnky, přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut dojít. V mezičase si do hrnečku rozklepneme vajíčka, přidáme sůl a koření. Nyní dáme pánev opět na plotýnku, zeleninu zalijeme vajíčky a vše mícháme tak dlouho, dokud se vajíčka neudělají (cca 2 minuty). Po vychladnutí směs rozmixujeme, případně dosolíme a můžeme podávat.

Poznámka: Na fotografii je použito koření Dobrá nálada od firmy Sonnentor, které dodá pomazánce středomořskou chuť a svěží barvy.

Napsat komentář